Under veckan drar Bokmässan i Göteborg igång – det första man tänker på gällande den är kanske inte serier och 91:an, men det händer faktiskt en hel del kul på Bokmässan även för serieentusiasten!

91:an representeras av redaktör Germund von Wovern samt serieskaparna Gert Lozell och Jimmy Wallin på Bokmässan 2023.
Bildmontage: Egmont/Wikimedia Commons

Egmont ställer upp en monter där 91:an-tecknaren Gert Lozell kommer att finnas för att signera vid kl 15:00 på lördagen (30/9) och kl 13:00 på söndagen (1/10). Bland mycket annat kommer “91:ans historiska äventyr” finnas att köpa, där man alltså kan passa på att få den signerad av Gert. Flera andra serieskapare kommer dyka upp där, bland annat nederländske Kalle Anka-tecknaren Daan Jippes, Bamse-tecknaren Lars Bällsten och fantasytecknarna Malin Falch och Cha Sandmæl.

Dessutom finns det en Serie- och fantastikscen på Bokmässan, en scen som arrangeras av Svenska Seriefrämjandet. På söndagen kl 12 kommer tecknaren och manusförfattaren Gert Lozell att delta tillsammans med skaparkollegan Jimmy Wallin samt redaktör Germund von Wovern, temat för deltagandet heter “91:an fyller 91 – från humor till äventyr”. Gert Lozell berättar för 91an.net:

– Det kommer vara som ett panelsamtal mellan mig, Germund och Jimmy. Vi kommer bland annat prata om hur 91:an har utvecklats genom åren och så förstås om de historiska episoderna.

Varför ska man som serieentusiast besöka Bokmässan 2023? Gert berättar:

-Serie- och fantastikscenens program är fullsmäckad i år med intressanta serietecknare och föredrag så det är absolut värt att besöka bokmässan som serieentusiast.

Läs hela Serie- och fantastikscenens program här (extern länk).