Bottina Axelsson

Bottina Axelsson är känd som en elak och lögnaktig lurendrejare. Något hon har gemensamt med sin son, 87:an Axelsson. Förutom dessa egenskaper så är de båda också väldigt lika varandra till utseendet.

Bottina bor ensam i ett litet torp i Blåsamåla, strax utanför Klackamo. Att Bottina bor ensam beror inte bara på hennes personlighet, utan även på att hon rentav hatar karlar! Mysteriet om vem som är 87:ans fader är och ser ut att förbli en hemlighet.


Den här gången ser Bottina ut att lämna Majorens
kontor utan cigarrer.

Bottina har dålig ekonomi, men försöker dryga ut sin kassa på flera olika sätt. Vi har sett henne pyssla med hembränning såväl som stölder. Morsan Axelsson extraknäcker också som städerska på regementet. En tjänst som hon sköter på sitt eget sätt – väl innanför regementets stängesel finns det massor av dyrgripar att stjäla. Ett återkommande stöldmoment är då hon knycker Majorens cigarrer.

Bottina har två kända släktingar, som är hennes två bröder, Axel och Adolf. Dessa två är kända för att vara mer trevliga än sin syster, och vi vet att 87:an tillbringat flera somrar hos morbror Axel när han var grabb. Bottina har även en avliden syster, som 87:an minns med tacksamhet då han fick ärva 90 000 riksdaler.

Erik Baumgarten, januari 2009
Källa: NIE 6/98

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.