Löjtnant Bourdong

Löjtnant Ferdinand Bourdong är en av de karaktärer som börjar kännas allt mer onödig i serien. Löjtnanten har en ganska tråkig personlighet då han varken har några laster som drycker och tobak (som vi känner igen major Morgonkröök på) eller något hett temperament som Furir Revär.


Löjtnantens charmiga sida träder fram.

Löjtnanten anses vara rätt så mesig bland sina kollegor men ibland händer det att han hårdnar till. Ett exempel är en serie där 91:an fått med sig en katt ut i fält. Översten har beslutat att testa Löjtnantens ledningsförmåga genom att låta honom hålla i övningen. Löjtnantens övning går som väntat inte särskilt bra och när det är dags för avresa hem till regementet brister Löjtnantens tålamod när 91:an klagar över att katten gömt sig i en gran. Situationen slutar med att 91:an får göra katten sällskap uppe i granen men samtidigt märker han något högst intressant.

Löjtnanten har funnits med ända sedan seriens start i princip. Hur det ser ut på kärleksfronten för Löjtnanten är inte helt klart, detta kan tolkas i två benämningar. Dels att Löjtnant Bourdong inte har helt lätt att finna sig i sådana situationer, men även också för att kreatörerna på 91:an strulat till det lite angående vilken flicka Löjtnanten umgåtts med. I Rudolfs gamla serier kan man läsa att Löjtnanten uppvaktat Överstens äldre dotter Margaret-Annett men senast som i nummer 9-10/07 kan man läsa att det är Överstens yngre dotter Helen Löjtnanten sällskapat med.

Karl-Johan Johansson, 2009
Tack till Lars Smedberg som bidrog med information om Löjtnantens kärleksförhållanden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.