Kapten Berån

Kapten Bernard Berån måste vara idealet för en riktig snåljåp. Varje förlorad krona är en sorg för honom. Detta är kaptenens största kännetecken, vilket vi återkommande gånger fått se i serien.


Kapten Berån.

Kaptenens största fiender är matvraken 91:an och 87:an, som allt för ofta dyker upp i kapten Beråns kök. Där kalasar de båda på fika som hembiträdet Elvira serverar. Kaptenen har dock utnyttjat detta, genom att 87:an och 91:an får arbeta utan lön i trädgården och liknande för att undvika att bli portade från köket och Elvira. Han drog även nytta av detta en gång då Elvira var farligt nära att byta arbetsplats genom att varna den kommande arbetsgivaren om matvraken som hemsökte hans kök, vilket resulterade i att Elvira fick stanna kvar i kaptenens tjänst.

Erik Baumgarten 2007

1 kommentar

  1. Niklas Bygdestam säger:

    Uppgifterna bör här uppdateras. Elvira är inte längre hembiträde åt denne snåle Kapten Berån. I ren protest slutade honom hos honom. Inte alls oväntat egentligen. Det ända märkliga är väl att hon inte hade slutat hos honom flera år tidigare. Däremot syns fortfarande roliga exempel på Kaptens Beråns extrema snålhet. Som att stjäla tegelstenar från regementet för att laga en trasig skorsten som exempel. Dessa saker upptäcker givetvis Överste Gyllenskalp vilket gör att Kapten Berån får ångra detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.