Doktor Krank

Doktor Karl Arne Krank är regementsläkare på Klackamo regemente och en av Rudolf Peterssons originalfigurer.

Doktor Krank får allt som oftast handskas med Major Morgonkrööks dryckes- och rökvanor då han försöker få in Majoren på den ”sundare vägen”. Det är inte allt för sällan Doktor Krank kommer på Majoren i högsta hugg med både konjak och rökverk på kontoret. Därför försöker Majoren hela tiden hitta nya vägar och nya gömställen. Ibland går det bra men många gånger blir han istället ertappad av mästerdetektiven Doktor Krank.

Majoren löper amok
Doktor Krank blir jagad av en utav
stammis-patienterna, Major Morgonkröök.

Det finns många exempel där Doktor Krank och Major Morgonkröök hamnar i luven på varandra på grund av meningsskiljaktigheter. Det är dock inte så vanligt att det tas till handgripligheter. Detta är vad som sker när Majoren kommer på Doktor Krank med att äta upp de livsmedel Krank konfiskerat av Majoren. Det är inte ofta vår käre Major blir uppretad men argare Major än den gången, det har nog världen sällan skådat. Det bör nämnas, att många utav de fall där Majoren verkligen blir arg är Doktor Krank på något sätt inblandad i.

En annan sak som inte är så vanlig är att Doktor Krank faktiskt saknar Majorens hälsoproblem. Detta skedde i nummer 14/2008 där Doktor Krank beklagar sig över att Major Morgonkröök blivit sundare, det innebär ju att Doktorn blir arbetslös! Situationen löser sig dock på ett sådant sätt att alla blir nöjda. Doktor Krank och Major Morgonkröök kan alltså fortsätta träta om dieter, kosthållning och så vidare …

När inte Doktor Krank förmanar Majoren om dieter, kosthållningar och så vidare får han ofta besök av ”sjuka” beväringar. Om det inte är 91:an eller 87:an så är det några andra bassar som gärna vill slippa stundande övningar. Dessa ”simulanter” brukar dock Doktor Krank lätt kunna se igenom vilket kanske inte är så konstigt om man varit med länge.

Doktor Krank har förutom regementsläkare som yrke även graden major.

Karl-Johan Johansson 2009

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.