91:an Karlsson fyller 91! Detta firas med ett stort jubileumsnummer som innehåller en del klassiska episoder som vävs in genom en ramberättelse. En annan nyhet är att Tobias Sjölund har startat upp nyproduktionen av Livet Hemmavid igen.

I vanlig ordning bjuder semestertider på ett 100-sidigt dubbelnummer av 91:an. Men i år är det inget vanligt sommarnummer, utan ett jubileumsnummer för att fira att 91:an fyller 91.

– Sedan 91:an Karlsson för första gången mötte läsarna 1932 har många granater exploderat under broarna. Idag känner nästan alla i Sverige till 91:an och har läst någon av de tusentals veckosidor eller fler än 1500 tidningar och julalbum vi tryckt sedan dess. Nu firar vi allas vår Mandel med en samling utvalda godbitar från åren som gått och våra aktiva 91:an-tecknare har satt sig ner vid ritborden för att hjälpa oss att presentera dem, presenterar redaktionen tidningens innehåll i 91:an nr 15-16.

Ramberättelsen är alltså en serie som väver samman de övriga serierna i tidningen och återkommer mellan varje 91:an-serie. Något unikt med ramberättelsen är att den är skapad av inte mindre än nio(!) tecknare och två manusförfattare. Notera också att tidningsomslaget är tecknat av den pensionerade Uti Vår Hage- och 91:an-tecknaren Krister Petersson.

Det är alltså mer eller mindre hela ligan av de ordinarie 91:an-tecknaren samt Alf Woxneruds 91:an-debut. Ett ypperligt tillfälle att jämföra de olika tecknarnas unika tecknarstilar. En som inte är med och tecknar serien är den nya 91:an-tecknaren Johan Elebrink som får presentera sig själv i tidningen. Elebrink är 34 år och har bakgrund som tecknare och pixelgrafiker. De senaste åren har han varit yrkesverksam som biomedicinsk analytiker men har nu äntligen uppnått sin barndomsdröm att bli serietecknare, vid sidan av analytiker-yrket. Redaktör Germund von Wowern berättar för 91an.net att han gillar det Elebrink skapat hittills och tror att Elebrink kommer att fortsätta teckna 91:an framöver.

Ett annat efterlängtat inslag är att Tobias Sjölund återupptagit nyproduceringen av biserien Livet Hemmavid och vi får se den första nytecknade Livet Hemmavid-serien på några år. Se själva Tobias och hans hälsning i bilden ovan.

91:an nummer 15-16 2003 kommer till butikshyllorna den 6 juli.